İnceleme

Hearthstone – Rastakhan’s Rumble İnceleme

0

Blizzard‘ın ücretsiz kart oyunu Hearthstone için Blizzcon 2018‘de kendisini gösteren Rastakhan’s Rumble, yepyeni kartlara ev sahipliği yapıyor.

Troll‘lerle birlikte 135 yeni karta ve Overkill sistemine merhaba diyoruz. Peki bizi tam olarak neler bekliyor ve bu yenilikler, oynanışı ne kadar etkiliyor?

Yeni kahramanımız King Rastakhan ve oyun modu Rumble Run, Hearthstone’un bir süredir ihtiyacı olan içerikleri. Rastakhan’s Rumble, dokuz şampiyonu Rastakhan’s Arena beraberinde getirdi. Her gelen yenilik, destelerin yapılanmasında doğal olarak farklı bir rol oynadı. Her destenin barındırdığı kartlar, farklı taktikleri gerektiriyor. Bu noktada işler biraz sizin yeteneğinize ve şansınıza kalıyor.

Ek pakette en çok dikkat çeken sistem Overkill. Bunun anlamı “You may attack again” yani bir minyonu öldürmeniz için gerekenden daha fazla hasar verirseniz tekrar saldırabilirsiniz. Overkill özelliğine sahip kartların çalışma mantığında örnek olarak, Warrior oynuyorsanız yeni silahla donatılıyor ve tekrar rakibe vurarak Overkill hasarı yapmış oluyorsunuz. Hunter oynuyorsanız rakibe doğrudan saldırabiliyorsunuz ve şartlar da uygunsa 5/5’lik bir minyon çağırabiliyorsunuz. Overkill, alan hasarına odaklanan kartlar oynandığında birden fazla minyonu yok edebiliyor. Kartlar saldırdıkları minyonun sağlığından daha fazla zarar verdikleri anda efektleri de aktifleşiyor bu da 3 sağlığı olan rakibe veya minyona 6 zarar vurmak anlamına geliyor.

Troll şampiyonlarımızla beraber “legendary” isimler de oyuna dahil oluyor. Mesela Mage’in troll şampiyonu Hex Lord Malacrass.

Rumble Run, ek paketle gelen yeni bir mod. Birazcık Dungeon Run, biraz da Monster Hunt kafasını yaşatan bu modla birlikte yeni büyü güçlerinin de tadını çıkartıyoruz. İşin içerisine AI girince, pek tabii ki destelerinizin gücüne güvenmeniz gerekiyor.

Rumble Run’ın her başlangıç oyununda temsil edilecek bir ekip seçmemiz isteniyor. Seçimle birlikte her takıma ait olan “Shrine”lardan yararlanmaya başlıyoruz. Pasif olarak bir minyon oyun tahtasına iniyor ve belli özellikleriyle avantaja geçmemizi sağlıyor. Eğer rakibin “Shrine”ı yok edilirse, 3 turluğuna canlanana kadar pasif bonus özelliğinden yararlanamıyoruz. Yani Rumble Run’daki en kritik taktik, rakibin shrine’ını doğru zamanda yok etmek. Doğru zaman, shrine tarafında avantaj sağlamanızı sağlıyor. Böylece rakibin bonuslarını kullanmadan minyonlarını yok edebiliyor ve canını sıfırlayabiliyoruz.

Eski kartlarınızı hemen elden çıkartmayın, malum yeni isimler destenize dahil olana kadar birçok görev yapacak ve kendinizi geliştireceksiniz. İşin içerisinde şans faktörü de olunca taktiği doğru belirlemek önemli. Yeni kartların bir kısmına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Şansımıza 2 legendary karta merhaba dedik.

Önceki HS ek paketleri için bu paket içinde de “legendary” ve güçlü şampiyonlar hayat kurtarıyorlar ve kaybetmeye yakınken, şansımızı hızla tersine çevirebiliyor. Tabii aynı durum rakip için de geçerli. Yeni güçlü “Loa” legendary minyon kartları ve “Spirit” minyonlar bu şans faktöründe ciddi rol oynuyorlar.

Legendary Troll kartları, özel efektlere sahipler. Bu efektleri doğru minyonlarla komboladığınızda rakibin vay haline. Mesela Paladin Troll High Priest Thekal bunlardan biri. 3 mana karşılığında oyuna dahil ettiğimiz bu kart, canları zırha çeviriyor. Özünde tek başına fazla güçlü değilmiş gibi görünebilir ancak söz konusu paladin olunca, heal konusunda neler yapabileceklerinizi bir düşünün. Diğer set kartlardan olan Zandalari Templar ve Flash of Light ile mucizeler yaratabilirsiniz.

Loa isimli kartlar hayvanların gücünü öne çıkartıyor. Gonk, the Raptor isimli kart bir Loa. 7 mana karşılığında masaya koyuyorsunuz ve biz her saldırı yaptığımızda (hero attack) ise bir minyon öldürülüyor. Özellikle saldırı odaklı Druid destesinde bayağı işe yarıyor. Görünen o ki Druid bu paketin en nefret edilen sınıfı olacak.

Son olarak Spirit kartlar, sıfır saldırı puanlı Stealth olarak masaya iniyor. Warlock sınıfında öne çıkan Spirit of the Bat, bunlardan biri. 2 mana karşılığında oyuna dahil ettiğimiz bu kart, belli fedakarlıkları beraberinde getiriyor. Aşağıda gördüğünüz gibi masadaki minyonlarınızdan birini yok ediyor. Ancak bunun karşılığında başka bir minyona 1’er can ve saldırı puanı ekliyor.

Ek paketle birlikte oyuna dahil olan daha birçok kart var. Hepsinin özünde efektleri çok iyi görünmeyebilir veya kullanmak istemeyebilirsiniz ancak daha fazlasına ulaştıkça, bazı destelerde rakibe kan kusturmanız mümkün. Birkaç oyun sonrasında her şey kendiliğinden gelişiyor. Tabii bazı kartlar var ki “arkadaş nerf lazım” diyorsunuz. Bunlardan biri Warlock kartı olan Void Contract. Bu arkadaş iki tarafın destesinin yarısını uçuruyor. Diğer isim ise Priest kartı olan Surrender to Madness. Arena’dan da kazanabildiğimiz bu kart, 3 mana kristalinizi yok ediyor ve karşılığında tüm minyonlara +2/+2 kazandırıyor.

Oyuna eklenen diğer güçlü “common” ve “rare” kartlardan bazıları.

Rastakhan’s Rumble’ın Arenadaki en güçlü beş kartı

Destelerin listesi için burayı inceleyebilirsiniz. Liste sürekli güncelleniyor. Şimdiden bol şans!

Nintendo Switch Alacaklara Öneriler

 

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Asphalt 9 Legends İkinci Güncellemesi Yayında

Previous article

Razer Electra V2 Oyuncu Kulaklığı İnceleme

Next article

You may also like

More in İnceleme