İnceleme

PlayLink Deneyimi – Knowledge is Power İnceleme

0

PlayStation’ın efsane hizmetlerinden biri olan PlayLink‘in bu yazımızdaki yeni konuğu Knowledge is Power. PlayStation oyunlarını telefon ve tabletlerimizde kontrol edebilme imkanı veren PlayLink, son zamanlarda grup oyunlarında birçoğumuzun vazgeçilmezlerinden oldu. Kişisel favorim hala Hidden Agenda olsa bile Playlink destekli daha birçok oyun mevcut.

Knowledge is Power, altı kişiye kadar destekleyen oynanışında oyuncuların birbirine karşı olan acımasızlığını test ediyor. Olabildiğinde çok soruya yanıt vermek ve bol bol puan toplamamız gerekiyor. Önemli olan sorulara hızlı değil, doğru cevap vermek ve bu nedenden mümkün olduğunca başarı basamaklarını yavaş çıkmanızı öneririm. Her oyun, 12 turdan oluşuyor ve turların çoğunda en fazla dört cevap arasından seçim yapabiliyoruz.

Turlar arasındaki temel fark, yeteneklerimizle değişiyor. İki turdan itibaren rakibimizi hedef alabilir ve sorulardan birini zorlaştırabilmek için yeteneklerimizi kullanabiliriz. Yeteneklerimiz arasında Freeze, Gloop ve Bombs yer alıyor. Freeze, cevapların seçilebilmesi için önce tüm cevapların kırılmış buz bloklarında yer almasını sağlıyor. Gloop da hemen hemen aynı şeyi yapıyor ancak bunun yerine sümüğü kullanıyor. Bombs ise dokunulduğunda ekranı birkaç saniyeliğine beyaz bir flaş ile dolduruyor. Çeşitli güç kombinasyonları ile soruların cevaplanmasını zorlamak tamamen bizim elimizde.

Oyun, her seferinde önceden hazırlanmış bir karakter ile başlıyor. Karakterlerden bir tanesini seçip eğlenceli fotoğraflar da çekebiliyoruz. Oyunun tanıtılmasının ardından herkes farklı kategorileri temsil eden dört kapılı odalara götürülüyor. En çok oyu hangi kategori alırsa, soru için de o konu veya eşitlik durumunda, rastgele bir odanın kapısı seçiliyor. Her oyun başında bir kereye mahsus, oyunculardan biri özel güçlerini kullanarak diğerlerinin kararlarını geçersiz kılabilir ve oyunun yerine istediği kategoriye girmemizi sağlayabilir.

Oyunun diğer ilginç noktalarından bir tanesi de konu ve soruların nasıl zincirleme etkilendiğidir. Mesela sorulara filmlerden başlayıp, ardından farklı bir macera dalına geçtik. Buradan antik eserlere ya da coğrafi seçeneklere dalabiliyoruz. Aralarındaki bağ, zamanla gelişiyor. Oyun, doğası gereği oldukça eğlenceli. Tabii eğlenceli kısmında küçük yaştaki oyuncu dostlarımızı biraz sıkabilir. Bunun nedeni ise amaçsız sadece eğlenceden ibaret olması ve biraz da önemsiz görünmesi. Sorular, daha çok yetişkinlere göre hazırlanmış.

Knowledge is Power’ı oyun dünyasında geri plana atan tek detay mevcut: parti oyunu ünvanına göre oldukça yavaş. Zamanımızın çoğu diğer oyuncuların power-up’larını öğrenmek, kapılara yürüyerek veya geçiş animasyonlarıyla uğraşarak geçiriyoruz. Aslında dikkatli baktığımızda bu tarz oyunların geri planda kalmasının nedenini You Don’t Know Jack’e de bağlamak mümkün. You Don’t Know Jack’te oyundaki ev sahibi yani anlatıcı, daha hızlı sorular soruyordu ve buna bağlı olarak oynanış da daha akıcıydı. Knowledge is Power’da ise işler tam tersi.

Kısacası Knowledge is Power, grafik sunumunda animasyonlarıyla oldukça tatlı detaylarla kaplı, sorularıyla da eğlenceyi öne çıkartan oyunlardan biri. Oyunun biraz yavaş olması, parti oyunu eğlencesini geri plana atıyor. Yine de büyük buluşmalar yapıyor ve birkaç arkadaşınız da sizin gibi oyuncu ruhuna sahipse, Knowledge is Power’a şans verebilirsiniz.

PlayLink Deneyimi – Hidden Agenda / SingStar Celebration

That’s You! İnceleme

Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

LocoRoco 2 Remastered İnceleme

Previous article

Lenovo Legion Y920’ye Merhaba!

Next article

You may also like

More in İnceleme