İnceleme

South Park: The Fractured But Whole (Nintendo Switch) İnceleme

0

Rol yapma konusunda sınırları aşan South Park oyununun yeni ismi South Park: The Fractured But Whole, saldırgan mizahıyla türünü sevenlerin oldukça ilgisini çekmeyi başardı. Yazımıza devam etmeden oyunun +18 yaş kitlesine hitap ettiğini belirtelim. Konu South Park’ın kendisi olunca, doğal olarak bol küfüre boğulacağınız kesin. Yani eğer keskin dilli tiplere dayanamıyorsanız, bu oyun size göre değildir. Çünkü içeride ırkınızla, cinsinizle ve daha birçok özelliğinizle dalga geçecek karakter var.

Ubisoft‘un South Park: The Stick of Truth‘undan sonra bu sefer süper kahramanlara odaklandığımız South Park: The Fractured But Whole, Cartman’ın başının altından çıkan “oyun sevdası” yüzünden farklı boyutlara taşınıyor. Pek tabii ki onun sürekli laf sokan triplerine alışıksanız, oyundaki mimikleri de yeterince güldürücü gelecektir. Konu şu ki South Park’ın kendisine hakim olmak, oyundaki esprileri anlamanın en kolay yolu. Aksi durumda göndermeler olsun veya oyundaki çeşitli modelleler, tüm olayı yadırgamanıza neden olabilir.

Açıkçası Nintendo Switch’e sıra tabanlı RPG bulmak oldukça zor. Bu noktada South Park: The Fractured But Whole, bulunmaz nimetlerden. Oyun, özellikle içerisine açık dünya elementlerinin serpiştirilmesi ve dövüş mekanikleriyle çok daha temiz hale getirilmiş. Matt Stone ve Trey Parker ikilisine alışıksanız, oyunun atmosferine kısa sürede alışacaksınız denektir.

Oyunda South Park’ın her detayı düşünülmüş. Kolorado kasabasının popüler mekanları, 2D grafiklerle süslü birçok tanıdık ve yeni yan karakter, legolardan oluşan lava havuzu ve dahası.

Dungens and Dragons kısmından süper kahramanlara geçiş, doğal olarak tüm dövüş mekaniğini de değiştirmiş durumda. Oyun başında kendimize karakter yaratıyor ve “new kid” lakabımızla kendimizi kısa süreli bir dövüşün ardından Cartman’ın yanı başında buluyoruz. Cartman, ısrarla kendi oyununa bizi çekiyor ve gelecekten geldiğini söyleyerek süper kahraman ekibini evinin bodrumunda bir araya getiriyor. Ekibe kısa sürede katılıyor ve sonradan değiştirebileceğimiz sınıflardan birini seçiyoruz.

Seçtiğimiz sınıf, tüm dövüş mekaniğini değiştiren cinsten. Süper hız, süper güç veya alevlerin gücüyle düşmanları alt etmek mümkün. Süper güçlerimiz, oyuna daha dinamik bir hava katıyor. Aynı şekilde biz güçlendikçe ve çeşitli pasif özellikler kazandıkça, rakiplerimiz de bundan nasibini alıyor.

Saldırılar oyunun bize izin verdiği alanlarda, sıra tabanlı olarak gerçekleşiyor. Savaş alanında her gücün isabet ettiği belli noktalar mevcut ve bunlarla birlikte birden fazla düşmana az hasar veya tek düşmana fazla hasar verebiliyoruz. En önemlisi düşmana fazla yaklaşmak, arkamızdaki partnerimizin saldırılarını engelleyebiliyor veya onu korumamızı sağlayabiliyor.

Oyunda ilerledikçe ve karakterlerle tanıştıkça, savaş alanına girdiğimiz an yanımıza yeni isimler ekleniyor. Böylece tek başımıza kalmadan, çoklu düşmana denk geldiğimizde işler kolaylaşıyor. Savaş kısmı öyle derinlemesine takip etmeniz gereken strateji kafasında ilerlemiyor. Her şey oldukça kolay ve kısa sürede rakibe önceden saldırdığınızda avantaja sahip olduğunuzu veya hangi saldırının nasıl belli alanlara isabet ettiğini anlamak basitleştirilmiş şekilde anlatılıyor. Ayrıca oyunda ekip arkadaşlarınıza saldırmak da mümkün, aman dikkat edin.

Sıradan saldırıların yanında, ayrıca her karakterin kendi benzersiz gücü var. Bu güçler düşman takımı oldukça zor bırakabiliyor veya bizim ekibimizi güçlendirebiliyor. Bu özel güçler biz hasar aldıkça doğru tuşa bastığımızda ekranın tepesinde dolan sarı renkli barı simgeliyor. Ayrıca güçlerimize alışma aşamasında dövüş başlamadan önce zorluk derecesini de seçebiliyoruz. Böylece oyundaki dinamiklere, güçlerimize daha hızlı alışabiliyoruz.

Switch’in nimetlerinden yararlanırken kontrol kısmı başlarda kafa karıştırabiliyor. Bir kere alışınca oyunun tüm güzelliklerinden yararlanmak serbest. Grafik anlamında PC kalitesinden çok da farklı olmayan South Park: The Fractured But Whole, halka açık alanlarda oynarsanız sesi kısmanızda fayda var. Malum işin içerisinde bol küfür var.

Oyunun Switch tarafındaki tek sorunu belli alanlara geçerken yükleme ekranlarının uzun olması. Güzel kısmı ise oyunda takılma veya performans namına hiçbir sorun yok. Menü geçişleri hızlı ve tüm DLC’lerin de oyuna dahil olması oynanış süresini yan görevlerle ciddi anlamda uzatıyor.

Oyunda keşfedilmeyi bekleyen birçok içerik var. Craft sistemi, bol bol kostüm, girilebilecek birçok evi yağmalayarak malzeme toplamak ve bu malzemelerle içecek, yiyecek, hatta daha fazlasını üretmek. Asıl eğlenceli nokta ise ün kazanmak ve NPC’lerle bol bol selfie çektirmek. Takipçi kazanarak, popülerliğimiz artıyor ve böylece süper kahraman olarak kasabada tanınan bir isim haline geliyoruz. Pek tabii ki bu tanınmışlık genelde büyük yaştaki kabadayılar veya karakterimizin yaşındaki karakterler arasında geçerli. Unutmayın ki oyunun tamamı mizah üzerine kurulu.

Valiant Hearts: The Great War (Nintendo Switch) İnceleme
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

The Dark Pictures: Man of Medan İçin Yeni Video Yayınlandı

Previous article

Ubisoft, Yeni Far Cry Oyunu New Dawn’ı Duyurdu

Next article

You may also like

More in İnceleme