İnceleme

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series İnceleme

0

Telltale Games stüdyosuna veda etmek, her macera sever için en zorlu deneyimlerden biriydi. İlk olarak 220 çalışanı ile yollarını ayıran firma, ardından birkaç projesini de iptal etmek zorunda kalmıştı. Üzerine, The Walking Dead: The Final Season da devam eden oyunlardan biriydi. Zor da olsa Epic Games‘in yardımıyla Skybound Games tarafından tamamlanmıştı ve vedamızı o zamanlarda yapmıştık. Geçtiğimiz Ağustos ayında LCG Entertainment‘ın firmanın varlıklarının satın alındığı haberleri yayınlanmıştı. Bununla birlikte Batman, Wolf Among Us, Tales of Borderlands derken birçok yapıma gün yüzü doğdu. Bu da Telltale Games’in küllerinden yeniden doğacağı anlamına geliyor. Bu güzel haberin gelişmelerini beklerken, biz sizi geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ve çok da cici yenilemelere sahip olan The Walking Dead: The Telltale Definitive Series ile tanıştıralım.

Epic Store üzerinden “şimdilik” 79 TL’ye sahip olabileceğiniz The Walking Dead: The Telltale Definitive Series, ana oyunun dört sezonunun tamamı, 400 Days ve The Walking Dead: Michonne kısımlarını içeriyor. Elimizde 23 bölüm ve 50 saatten fazla oynanış var.

Bazı oyuncular sinema izler gibi oyunlarda zaman harcamayı sevmez veya “point and click” mantığından hoşlanmaz ki çok da normal. Dahası, aksiyonu, macerası, RPG’si derken kontrolün sizde olmasını istersiniz. Telltale oyunlarında ve birçok macerada seçimlerin, yapıyı değiştirdiği zamanlar heyecan uyandırır. Ancak tekrar yazmakta fayda görüyorum, daha önce TWD oyunlarını oynamadıysanız veya “point and click” mantığından hoşlanmıyorsanız, hatta “dizi gibi oyun izlemem ben kardeş” kafasındaysanız, The Walking Dead: The Telltale Definitive Series size göre değildir.

Oyunculara hikayenin kontrolünü verse bile tam olarak her şeye müdahale edememek, kimi zaman TWD serisinde sizi çılgına çevirir veya oynamayanlar için “çevirecektir.” Bir önceki bölümde verdiğiniz kararlar, sonraki bölümlerde farklı kapıları aralayacaktır. Bu da karakterlerden birinin ölmesi, belki de zar zor bir araya getirdiğiniz grubun dağılabileceği anlamına geliyor. Aslında TWD oyun serisi, tam olarak bu şekilde ilerliyor. Henüz oynamayanlara spoiler olmaması adına fazla detay vermeyelim. Bölümler ve sezonlar arasında farklı karakterleri kontrol edebilir, kötü adamları iyi sanabilir veya sonuna kadar yanınızda kalacağını düşündüğünüz bir karakter, daha ilk dakikadan ölebilir. Ölümler, seçimlerinize veya oyundaki belli senaryonun dışına çıkılamayacağından dolayı gerçekleşebilir. Bazılarını tahmin etmek gerçekten zor.

Ana seri olan TWD, Clementine’in büyüdüğüne şahit olmamızdan ibaret. Onun yaşadıklarını başkasının veya kendi gözünden tanık olduğumuz zamanlar oluyor. Her karakter aslında kendi içerisinde önem arz ediyor. Belli karakterler ise kaşla göz arası yok oluyor veya önemliymiş gibi gösterilip, kolayca harcanıyor. 

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series, sadece oyunları bir araya getirip sunmakla kalmıyor. Sunum kısmında oyun menü tasarımı daha sade ve anlaşılır. Grafik düzeltmesinin olması ve siyah düz fonttan kurtulmak, görsel anlamda tatmin edici olmuş. Ayrıca “Graphic Black” görünümü, bu seride öne çıkmış. Özellikle son sezondaki grafik güzelleştirmelerini es geçmek imkansız. Sadık kalınan grafik roman çizimi konusu, serinin en bilindik noktasıdır. 400 Days gibi yan hikayelere bile bu özenin gösterilmesi, önemli bir artı. Yeni oyuncular için grafik yükseltmesi oldukça başarılı gelecektir. Ancak serinin hayranıysanız arada pek fark göremeyeceksiniz. Farkı özellikle ışık ve gölge oyunlarından anlamanız mümkün. Ek olarak eski tarzda oynamak isterseniz “Graphic Black” özelliğini kapatabiliyorsunuz.

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series’in diğer öne çıkan güzelliği, oynanışın düzeltilmesi. Performans konusunda geçmiş oyunlarda, özellikle animasyonlara tuhaf sıkıntılar yaşanabiliyordu. Seçimler, bu oyunun en önemli noktası. Animasyon geçişlerinin eskisinden daha az sıkıntılı olması, oynanışı da aynı oranda etkiliyor. Ayrıca zamanında o nefret ettiğimiz dudak senkronizasyonu, düzeltilmiş. Kare hızı daha sık sabit kalıyor ve sahne geçişleri son derece temiz. 

Bu paketin serideki en iyilerinden biri olmasının nedeni ekstralara sahip olması. Her oyun için sanat galerileri mevcut, bu sefer eskizlerin ve konsept sanatının ötesine geçiyoruz, artık karakter modellerinden herhangi birini alıp çeşitli şekillerde görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca bir müzik çalara sahibiz, serinin tüm 130 parçasını bütünüyle dinleme şansı veriyor. Geliştirme ekibinin tarihini kronikleştiren küçük bir belgesele de ulaşabiliyorsunuz ve sadece 12 dakika sürse de, aldığınız bilgiler sizi tatmin ediyor. Son olarak, oyundaki daha önemli bölümlerden birkaç seslendirme sanatçıları, yönetmenler ve yazarlar içeren yorum parçalarıyla birlikte geliyor.

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series, seriye yeni dalacak ve türünü seven oyuncular için mükemmel. Daha önce oynadıysanız, daha iyi grafikler ve daha az hatayla tekrar deneyimlemek isteyip istemediğinize bağlı olarak satın alabilirsiniz. Çılgın bir Telltale TWD hayranıysanız, ekstralar için koleksiyonunuzu genişletebilirsiniz.

NBA 2K20 (Nintendo Switch) İnceleme
Keeper of Time
“Lost time is never found again. Oh, never mind I found it.”

    Saviors of Uldum: Tombs of Terror İnceleme

    Previous article

    ADATA’nın Dayanıklı Taşınabilir Diskleri Tanıtıldı

    Next article

    You may also like

    More in İnceleme