Kültür SanatSinema

Emoji Filmini İzledik ve Yorumlamaya Korkuyoruz

0

Ülkemizde 8 Eylül tarihinde vizyona girecek olan Emoji filmi, fikir olarak oldukça eğlenceli görünse bile altında yatan sıkıcı ve sulu esprileri yüzünden, zamanınızın çoğunu çalmaktan ötesine geçemiyor. Ne de güzel bir giriş cümlesi oldu öyle değil mi? Gerisini okumaya bile gerek yok diye düşünüyorsunuz muhtemelen. Okumaktan hoşlananlar için ben karalamaya devam ediyorum. Columbia Pictures bir Sony Pictures Animation yapımı olan “Emoji Filmi”ni sunar. Bu animasyon filmini Tony Leondis yönetti. Michelle Raimo Kouyate’nin yapımcılığını üstlendiği animasyonun senaryosu Tony Leondis, Eric Siegel ve Mike White’ın, hikayesi Tony Leondis ve Eric Siegel’ın, müziği ise Patrick Doyle’un imzasını taşıyor.

3D ve Türkçe dublajlı seçenekleriyle beyazperdedeki yerini alacak olan filmimiz, bizi Textopolis şehrine götürüyor. Bu dünyada, filtresiz doğmuş ve birçok ifadeyle coşan enerjik emoji Gene hariç her bir emojinin tek bir yüz ifadesi vardır. Diğer emojiler gibi “normal” olmaya karar veren Gene marifetli en iyi arkadaşı Beşlik’ten ve kötü şöhretli şifre kırıcı emoji Kaçak’tan yardım ister. Beraberce, Gene’i düzeltecek kodu bulmak için, her biri kendi içinde çılgın ve eğlenceli birer dünya olan uygulamalar aracılığıyla, telefonda bir serüvene çıkarlar. Fakat telefonu tehdit eden daha büyük bir tehlike belirdiğinde, artık tüm emojilerin yazgısı, sonsuza dek silinmeden önce dünyalarını kurtarmak zorunda olan bu sıradışı arkadaşların elindedir.

Günümüzde elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarımız, artık hayatımızın bir parçası. Konu böyle olunca, bu tarz animasyonlar veya filmler, insanın dikkatini çekiyor ancak bilinmeyen tek gerçek, bir filmi yapmak için yapmaktan öteye gidemeyince, sinema salonundan hüzünle ayrılıyorsunuz. Eğlenceli müziklerinin arkasına gizlenen sıkıcı konusuyla Emoji filmi, kesinlikle küçük yaştaki izleyicilere hitap ediyor. Hani bazı animasyonlar vardır; kimisi +18, kimisi ise her yaş kitlesini kendisine çeker. Hatta bazılarını birkaç kere izleseniz bile bıkmazsınız çünkü kendinizden bir parça bulursunuz. İşte Emoji filmi, bu çizgiden çok uzak. “İyy” ifadesine bürüneceğiniz korkunç espriler, hayatı size bir daha sorgulatıyor ve açıkçası Türkçe seslendirmesindeki samimiyetsizlik, karakterlerin kimi zaman birbirlerine “kanka” derkenki o ses yapmacıklığı ve daha fazlası… Olmamış. Küçük yaştaki ponçik minnaklarımız ise renkli emojileri koca ekranda izlerken “muhtemelen” eğlenecektir. Gerisini at çöpe gitsin.

Yazacak çok fazla detay yok çünkü animasyon kötü. Muhtemelen internette birkaç yoruma denk gelmiş olabilirsiniz ve bunların bazıları “eh fena değil” kafasında olabilir. O “eh” var ya, aslında orada yok sevgili okur. Sadece emoji gibi güncel ve popüler bir ismin arkasına sırtını yaslamış, gıcık esprileri, anlamsız karakter modellemeleri, eksik hikayesi derken (sanki ortada hikaye varmış gibi) daha birçok eksi ile bu animasyonu tarihin tozlu sayfalarına yolluyoruz.

Geliyor Gönlümün Efendisi – Insidious: The Last Key Vizyon Tarihi
Ceyda Doğan Karaş
86 doğumlu. Evli, mutlu, Tauren'li. Star Wars, Doctor Who, Yu-Gi-Oh ve Blizzard delisi. 93'ten beri video oyunlarıyla fazla uğraşıyor ve hayatı onların üzerine şekilleniyor. Korku, macera, psikoloji kitap ve animelerine bayılıyor. Koyu Beşiktaş taraftarı ve cosplay organizatörü. Ayrıca cosplay, vazgeçemediği hobilerinden sadece birisi.

Geliyor Gönlümün Efendisi – Insidious: The Last Key Vizyon Tarihi

Previous article

Just Dance 2018, Yeni Disney Şarkılarıyla Eğlencenin Dozunu Arttırıyor

Next article

You may also like